Ook van mij een hele dikke PROFICIAT aan de winnaars.

Yves, een super wedstrijd!!

Heerlijk om zo weer eens door die albums te bladeren, nodigt me uit om ze weer eens te gaan lezen. Wat zijn de Torens van Schemerwoude toch mooi.

Wat de wedstrijd betreft, ben afgehaakt..... >Ga wel weer in de rij staan, 4 of 5 april Aken en 1 juni Arbre, wat ik tot nu toe weet; wordt tijd dat Yves die lijst eens op de site gaat plaatsen; nu  zaterdag Brussel ?

Present!! smile smile

Bonne chance à tous!! wink

Welterusten!! Zit ik hier met 3 dikke woordenboeken; al m'n albums in de aanslag; dochter die goed Frans beheerst moet nu naar haar huis. Zelf moet ik ook langzaam gaan slapen om 5.45 uur loopt de wekker af.
Misschien is Yves de vragen aan het vertalen in het Nederlands?? wink

Hopelijk morgen, alhoewel ik morgenavond niet kan....
Succes!

Merci, dank je wel, Danke schön!!! wink

56

(2'567 replies, posted in Hermann)

Onder het nederlandstalig stripleespubliek is in het kader van 25 jaar Vrije Vlucht een poll geweest welke de Beste Albums zijn in de reeks Vrije Vlucht. (Aire Libre)
Nu wil het feit dat de meester verschillende titels in Vrije Vlucht heeft uitgebracht. Om kort te gaan in de top 10 staan maar liefst 3 albums van de hand van de meester; te weten:

Op 3. De Bloedbruiloft (Lune de guerre);
Op 9. Wild Bill is vermoord (On a tué Wild Bill);
Op 10. Sarajevo Tango.

Op 13. De Duivel der zeven zeeën (Le Diable des sept mers) 1 & 2 samen.
Op 19. Missie Vandisandi (Missié Vandisandi);
Op 60. Zhong Guo (idem.)

Misschien moeten we hier een keertje een poll houden welke voor ons het Beste Album in de reeks Vrije Vlucht is?

Dus Hermann PROFICIAT!!! smile

57

(116 replies, posted in One Shot)

Spannend..... brrrr. Wordt weer een dagje Amsterdam dan!! smile

58

(1'924 replies, posted in Site HH.com)

59

(1'924 replies, posted in Site HH.com)

60

(1'924 replies, posted in Site HH.com)

Heb me al met 1 vraag vergist...... sh*t!

61

(1'924 replies, posted in Site HH.com)

Ingeleverd, hoop dat ik alle vragen goed begrepen heb. Mocht toch ook wel in het Nederlands zijn.........

62

(49 replies, posted in Hermann)

Heb hem al smile smile (ondanks dat ik steeds meer begin te huiveren van de praktijken van Amazon, maar dat is een andere discussie... sad )
Schitterende bundeling (album), net alsof het een bijbel (kerkboek) is. Heel mooi lettertype bij de aangekondiging van een nieuw hoofdstuk (=album). Echter de tekeningen hebben heel veel aan duidelijkheid ingeboet, wat ik wil zeggen ze zijn "niet zwart" genoeg, veel details zijn weggevallen; wat erg jammer is. De buitenkant is o zo mooi, maar de binnenkant is helaas veel minder. Appels en peren mogen niet met elkaar vergeleken worden, maar de uitgave van enkele jaren geleden (2009) verschenen is, Box ter gelegenheid 40 jaar Glénat is me toch van een heel ander kaliber (je mag natuurlijk de prijzen niet vergelijken!)
€49,00 is natuurlijk wel een heel scherpe prijs. Je mag hem natuurlijk niet missen in je collectie........ dat heb je met die Hermann-adepten. wink

63

(542 replies, posted in Hermann)

Met alle respect, maar dat is toch wel erg bij de haren getrokken. Schamen mensen zich niet? Nee dus! Kan er alleen maar hoofdschuddend bij zitten. Of de Meester niet iets veel mooiers zou kunnen tekenen.......

Yves, is toch het mooiste wat er is! 2 kids, daar laten we toch alles voor staan...... wink

64

(2'567 replies, posted in Hermann)

Perfect!! Veel en veel beter!!
Ben benieuwd of de site het gaat merken in bezoekersaantal. Hoop het wel! wink

65

(2'567 replies, posted in Hermann)

Wat ik bedoelde was ook niet zo gelijk voor "ons" bedoeld! wink Maar er zijn zoveel liefhebbers van de Meester, die niet zo ingewijd zijn als "wij", ken er zeker enkele, die hebben wel bewondering,maar "wie is wie".
Wil zeker niet sectarisch overkomen als ik praat over "ons" & "wij".

66

(2'567 replies, posted in Hermann)

Met je eens nim70! Hij zou er wel even bij mogen zetten uit welk album..... of bij of van welke gelegenheid de tekening / ex-libris komt.

67

(2'567 replies, posted in Hermann)

Heb van Bernard Prince Integraal 2 van Saga uitgeverij ontvangen! Enkel Nederlandstalig, mooie zwart-wit uitvoering. Het betreft dezelfde welke eerder in het Frans werd uitgegeven enkel nu in het zwart-wit en met ex-libris. smile

68

(542 replies, posted in Hermann)

69

(542 replies, posted in Hermann)

Het gaat mij niet om de prijs, gaat mij erom dat iemand dat verkoopt!! Stel je voor dat er 4000 euro voor betaalt gaat worden, wat denkt de Meester dan?? O zo, dat mij iemand nog iets vraagt!! Heb een kaartje mogen ontvangen van hem getekend en al, dat nou niemand denkt dat ik dat ooit verkoop! Zo ook geen enkele dedicace gaat hier de deur uit, dat zijn herinneringen en "speciaal voor mij" getekend. Zal het verder laten rusten. wink

70

(542 replies, posted in Hermann)

Ja, weer zo'n leukerd!! Iets vragen aan de Meester en dan later ten gelde maken! Bah!! Je hebt één moment met Hermann, hij tekent dan iets voor je (1 minuut heb je de aandacht van de Meester), hij doet dan zijn best......... Snap dat nog steeds niet!! Kijk eens op veilingsites hoe vaak..... Op een bepaald moment hebben ze (de tekenaars) genoeg van & dan???

71

(49 replies, posted in Hermann)

La date de sortie des articles cités ci-dessous a changé et une nouvelle date de livraison a été estimée en fonction de la nouvelle date de sortie :
       
  Hermann "Les tours de bois Maury intégrale"
    Date d'arrivée prévue : 05 décembre 2013 - 06 décembre 2013

Brrrr.

72

(116 replies, posted in One Shot)

Wat in het vat zit, verzuurt niet! wink Begin dat maar eens te vertalen. smile

73

(116 replies, posted in One Shot)

Nee, natuurlijk is er geen Barney in dit verhaal! Kijk eens naar de figuur van Clifton O'Sullivan/Mac Sullivan en die pijp op pag. 32.

Wat kan hij toch geweldig tekenen!!  Kijk eens naar die neushoorn, brrr.

74

(116 replies, posted in One Shot)

Schitterend album (al is Frans lezen voor mij niet gemakkelijk!!), heb er heerlijk van kunnen genieten! Prachtige sfeer weergave, kwam zelfs (voor mij) oude bekende tegen, Barney Jordan (?). Heel mooi verhaal Yves!!! Kijk nu al uit naar december dan in het Nederlands!! smile

75

(2'567 replies, posted in Hermann)