Sujet: Minck Oosterveer overleden.

PERSBERICHT.

De internationaal bekende striptekenaar Minck Oosterveer is zaterdag 17 september bij een eenzijdig motorongeluk om het leven gekomen. Oosterveer (Dordrecht, 19 juli 1961) werd bekend door zijn krantenstrips voor De Telegraaf (Zodiak en Nicky Saxx) maar legde zich de afgelopen drie jaar toe op het maken van nieuwe avonturenverhalen voor het stripblad Eppo.

Samen met zijn vaste scenarist Willem Ritstier maakte hij onder andere de western Ronson Inc. en De kronieken van de Buitenring, een spin-off van de populaire reeks Storm, waarvan deze week het eerste deel in de boekhandel verscheen.

Minck Oosterveer werd sterk beïnvloed door de Amerikaanse striptekenaars Milton Caniff, Alex Raymond en Will Eisner en hij ontwikkelde een eigen stijl, waarin zijn lijnvoering uniek was. Naast zijn series voor zijn Nederlandse uitgever Don Lawrence Collection werkte Oosterveer aan stripseries voor o.a. de Amerikaanse uitgevers Boom Publications (The Unknown) en Marvel Comics (Ruse). Oosterveer was één van de weinige Nederlandse striptekenaars die daadwerkelijk was doorgebroken in de Amerikaanse stripwereld.

Uitgever Rob van Bavel van Don Lawrence Collection reageerde geschokt op de dood van Oosterveer. "Een groot talent is uit ons midden gerukt. Een week geleden signeerde hij nog trots zijn nieuwe album tijdens Stripfestival Breda en sprak hij enthousiast over zijn Amerikaanse avontuur. Dat is nu allemaal voorbij. Dit is een enorme klap voor de Nederlandse stripwereld." Minck Oosterveer ontving dit jaar tijdens De Stripdagen in Gorinchem de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. sad:(

2

Re: Minck Oosterveer overleden.

3

Re: Minck Oosterveer overleden.

4

Re: Minck Oosterveer overleden.

5

Re: Minck Oosterveer overleden.